27 Ağustos 2015 Perşembe

ARICILIK ZORDUR

Arıcılık zor işlerden biridir
sezon nasıl işlemektedir
başlıklarla inceleyelim
******************
sezon açılış
arı alımı 
kovanların temizlenmesi
arı aktarımı
kek verilmesi
şerbetlemeye başlama
varoa mucadelesi
ham petek hazırlama
ham peteklerin kovana verilmesi
kuluçkalık düzenleme 
kat atılması
katların düzenlenmesi
ham peteklerin kata konulması
destek koloni sistemi
bekleme 
bal sağımı
suzulen çerçevelerin geri verilmesi
süzülen çerçevelerin kovandan alınması
süzülen çerçevelerin muhafazası
kat idirdirme
kuluçkalık düzenlemesi
boş çerçvelerin kuluçkalıktan çıkarılması
varoa mucadelesi
kek verilmesi
şerbetleme
varoa mucadelesien devam
kışa hazırlık
sezon sonu
dınlenme
*********************
bu işler tam 9 ay sürmektedir
ve her sene aynı şeylerin
döngü olarak devam etmesidir
her yıl arılık gelişmekte 
değişik teknikler ve ekipmanalr ortaya çıkmaktadır
arıcı bunları takip etmelidir
kısaca
arıcılıkta iş ve heyacan bitmez
bu mesleğe sabrı ve dayanabilen buyursun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder